fbpx

Stark julhandel för Adlibris

Adlibris har haft problem det senaste året, men kanske har de vänt utvecklingen. Julhandeln ger en ökning på 5 procent jämfört med föregående år, meddelar de och avslöjar samtidigt vilken titel som säljer allra mest.

Julhandeln är inne på slutspurten och Adlibris som haft en försäljningsökning under hela hösten avslutar året med en stark julhandel med en ökning på 5% mot föregående år, skriver e-handelsföretaget i ett pressmeddelande.

”Adlibris Sverige har ökat försäljningen med 5% i jul. I Finland och Norge är ökningen tvåsiffrig och vi har redan skickat ut över 1,3 miljoner böcker till våra kunder i Sverige, Norge och Finland”, säger Henrik Oscarsson COO på Adlibris.

Den starka julhandeln beror delvis på Adlibris många återkommande kunder men under hösten har även antalet nya kunder ökat markant.

ANNONS

”Vi tror på vårt erbjudande och vi vet att de som en gång handlat hos oss gärna kommer tillbaka, därför är det extra kul att många nya kunder hittat till Adlibris”, fortsätter Henrik Oscarsson.

Den mest sålda julklappsboken i år är Stalker av Lars Kepler. Lars Lerins Naturlära och Jag är Malala är också populära böcker att lägga under granen. Till barnen så innehåller det platta paketet sannolikt Och nu så vill jag sjunga eller bakboken Baka: steg för steg som legat på topplistan under hela december. Sista dagen att beställa böcker på Adlibris för leverans före julafton är 22 december.

Topplista december 2014

ANNONS

1. Stalker, Lars Kepler
2. Jag är Malala: flickan som stod upp för rätten till utbildning och sköts av talibanerna, Malala Yousafzai, Christina Lamb
3. Lejontämjaren, Camilla Läckberg
4. Brandkårsmysteriet, Martin Widmark, Helena Willis
5. Baka: steg för steg, Annakarin Nyberg, Clara Lidström
6. Naturlära: limes norrlandicus, Lars Lerin
7. Ferry tales: inte så förbannat tillrättalagt, Björn Ferry
8. Och nu så vill jag sjunga: 30 sånger om Pippi, Emil, Madicken och alla de andra, Astrid Lindgren
9. Mera vego: Mat för hela familjen, Sara Ask, Lisa Bjärbo
10. Denna dagen, ett liv: En biografi över Astrid Lindgren, Jens Andersen

Fotnot: Adlibris julhandel började 11 november och pågår fram till 22 december.

Adlibris levererar varje dag 20 000 böcker till bokälskare i Sverige, Norge och Finland. Företaget har ca 1,5 miljon aktiva kunder, ett utbud på 11 miljoner titlar och ambitionen att alltid erbjuda det bästa priserna. Adlibris grundades 1997 och är idag Nordens ledande internetbokhandel med en omsättning på 1,2 miljarder.

Gör som 5000+ andra Boktuggläsare ...

... prenumerera på vårt nyhetsbrev (kostnadsfritt). I din mejlbox varje vecka så du inte missar några viktiga nyheter i bokbranschen.

Din epostadress används enbart av Boktugg och delas aldrig med tredje part.

Foto: Tomsickova, Fotolia

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.