Barn vill läsa böcker som får dem att skratta

 73% av barnen hade läst mer om de bara hittar böcker de gillar tillräckligt mycket. Det visar en undersökning som kartlagt läsvanor hos barn mellan sex och sjutton år.

Barn gillar att läsa böcker som får dem att skratta. Hela 70% av barnen mellan sex och sjutton är hävdar att det är vad de vill ha när de läser på sin fritid. Det visar ett utdrag ur Scholastics kommande undersökning som bland annat undersökt barns läsvanor. Förutom att skratta finns det ett antal andra faktorer som barn uppskattar i sin läsning.

  • 54% vill använda sin fantasi.
  • 48% vill läsa en påhittad historia.
  • 43% vill lära sig något nytt.
  • 43% vill att karaktärerna ska vara någon de kan se upp till.
  • 41% vill ha ett mysterium eller problem att lösa.

Preferenserna skiljer sig åt mellan åldrarna. 6-8-åringarna vill läsa om karaktärer som liknar dem själva. 9-11-åringarna vill gärna ha mysterier att lösa. En av favoritböckerna hos denna åldersgrupp är Harry Potter. 12-14-åringarna föredrar att läsa om karaktärer som är starka och modiga. I den åldersgruppen nämns bland annat Hunger Games som favorit. 15-17-åringarna har upptäckt läsningens möjlighet till verklighetsflykt, och de nämner bland annat Divergent som en favorit.

Foto: ThomasLife, Flickr.com

retired6@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL