Stephen Kings ”Pestens Tid” filmatiseras

Det har pratats länge om filmatiseringen av Stephen Kings post-apokalyptiska roman Pestens Tid. Nu verkar det som att sista budet är att berättelsen ska omvandlas till en serie av fyra långfilmer.

Regissören Josh Boone är mannen som ska omvandla text till bild och skicka upp Kings välkända historia på vita duken. Pestens Tid har tidigare spelats in i formen av en miniserie för tv. Det skedde 1994 och serien baserades då på ett manus skrivet av King själv.

I en podcast berättade Boone, enligt digitaltrends.com, att han först sålde in sin idé i form av en tre-timmarsfilm som antogs. Men när han hade skrivit manuset fick han förslaget att göra historien i fyra delar istället. Han tvekade inte, utan hoppade på direkt. Castingen är redan igång, och produktionen kommer starta under våren 2015.

Foto: Shane Leonard

retired6@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL