Dan Brown, 200 miljoner böcker senare

Dan Brown delade med sig av sina tankar om författarskapet, branschen och bokmässor till publishingperspectives.com när han under förra veckan var hedersgäst på Sharjahs internationella bokmässa.

Brown är en av världens rikaste författare med möjlighet att ta sig var som helst i världen, och nu har han besökt Mellanöstern för första gången. Besöket var någon av en skräll, då Brown sällan medverkar på mässor.

– Bokmässor är underbara, men jag känner att det bästa jag kan göra för mina läsare, och för bokbranschen är att skriva, säger han som kommentar till de få besöken.

Under besöket i Förenade Arabemiraten blev han runtskickad för att titta på världens högsta byggnad, världens största krokodil samt världens största köpcentrum. Och det var bara under de 24 första timmarna. Han besökte även Kinokuniyas bokhandel i Dubai Mall, ett besök som imponerade. Butikens runda form påminde honom, påpassligt nog, om Dantes inferno som är inspirationen till hans senaste bok Inferno (utgiven på svenska av Albert Bonniers förlag). Brown menade att butiken var fantastisk, och fick honom att fundera;

– Herregud, jag kan inte förstå att så många ställen som detta har försvunnit. Vilket brott.

Han är dock noga med att inte välja sida när det gäller analoga eller digitala handelsplatser, utan vidareutvecklar att han naturligtvis vill att branschens ska vara levande, och att den nog lider av lite växtvärk just nu. Branschfolk vill att alla ska ha tillgänglighet till böcker. Det ska gå fort och enkelt. Han är dock säker på att det löser sig till slut, men menar att han mest är den kreativa killen.

För att läsa hela intervjun, klicka här!

Foto: Dan Courter

retired6@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL