Bilderboks-app blir internationell

Stina Wirséns Vem-böcker har blivit välkända. Sedan 2013 finns bilder-böckerna även i app-form på svenska. Nu tar Wirsén och Bonnier Carlsen appen utomlands och publicerar den på engelska, norska och tyska.

App-versionen, som finns för iPad och iPhone, kompletterar böckerna med författarens egen inläsning av berättelsen. Appen har blivit en stor succé och ”lästs” över en miljon gånger. När Bonnier Carlsen nu publicerar och översätter appen till andra marknader är det för första gången.

– Den digitala utvecklingen ger nya och spännande möjligheter för våra författare. Vi är väldigt glada över att Stinas Vem-böcker får möjlighet att nå nya läsare över världen, säger Eva Dahlin som är litterär chef på Bonnier Carlsen.

Författaren själv har varit med i produktionen och är nöjd med resultatet.

– Förhoppningsvis bidrar apparna till att ännu fler föräldrar och barn läser. Jag tror att de olika formaten berikar varandra, säger Wirsén.

Appen finns för nedladdning på AppStore. Den första boken Vem bestämmer står då redan på plats i den virtuella bokhyllan, och man kan välja att läsa och bläddra själv, eller låta barnen lyssna på Stina Wirséns inspelade röst.

 

Foto från Bonnier Carlsen

retired6@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL