Förlagsbranschen med nya ögon

Bokmässan i Göteborg gick av stapeln den 25-28 september i år, och bjöd på ett fullspäckat schema med gäster från både när & fjärran. De svenska medierna rapporterade flitigt från mässan, men hur såg bevakningen egentligen ut från de utländska medierna? Publishing Perspectives ger oss svaren.

Den internationella sajten Publishing Perspectives har som fokus att rapportera nyheter från förlagsbranschen internationellt. Den 24 oktober publicerade de ett inlägg från Bokmässan i Göteborg, och såg den med ett nytt spännande perspektiv.
De saker som har uppmärksammats mest är det fantastiska i att samla så många förlag, författare, intressenter och gäster på ett och samma ställe trots att bokbranschen har det tuffare än på länge.

Som höjdpunkter på Bokmässan lyfts evenemang med John Ajvide Lindqvist, Ebba-Witt Brattström och Philip Teir i tillsammans med uppmärksamheten kring nästa års tema – Ungern, den svenska feministiska debatten och snacket kring Fredrik Backmans beslut att lämna sitt förlag för en agent som tillåter mer konstnärlighet.

Publishing Perspectives ser saker med andra ögon och genom deras artikel får man en virtuell tur av en bokmässa som återspeglar det svenska samhället. Det blir en intressant vinkling och är både givande och nyttigt att se vår vardag ur andras ögon.

Artikeln i sin helhet hittar ni här, och vi på boktugg rekommenderar varmt alla att läsa den, för ny input, spännande vinklar och fascinerande iakttagelser.

retired1@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL