Podium går i graven

Bokförlaget Podium grundades 1998 av Författarcentrum Öst och kom till som ett förlag med fokus på print-on-demand, och har under hela sin tid verkat för en bredare bokmarknad genom att satsa på smal litteratur. Utgivningen har bestått av både skönlitteratur och facklitteratur, både för vuxna och barn, och Podium har idag givit ut ett hundratals titlar.

Nu har dock beskedet kommit om att Författarcentrum Öst beslutat att lägga ned Podium efter 16 år. Anledningen är att den utgivning som skett på Podium i stor utsträckning inte genererat någon vinst, utan gjort att förlaget varit beroende av bidrag utifrån, något som tyvärr inte längre är hållbart.

Förlaget låter via ett pressmeddelande hälsa att de böcker som givits ut under 2014 kommer att fortsätta säljas även in en bit in på det nya året, och att övriga titlar i största möjliga mån kommer att föras över till andra distributörer och på så sätt bli tillgängliga via andra kanaler.

Styrelseordförande för Författarcentrum Öst, Kalle Guettler, samt styrelseledamot Stefan Estby kommer att vara ansvariga för avvecklingsarbetet som de hoppas kunna genomföra så varsamt som möjligt med tanke på Podiums historia samt de författare som haft sin utgivning på förlaget.

retired1@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL