LasseMajas Detektivbyrå och Akademibokhandeln samarbetar med SOS Barnbyar

Serien om LasseMajas Detektivbyrå är verkligen aktuell i höst. Det kommer en ny bok, Brandkårsmysteriet, en biofilm, Skuggor över Valleby, och ett samarbete har inletts tillsammans med Akademibokhandeln och SOS Barnbyar. Samarbetet stödjer ett projekt som bland annat ska översätta barnböcker till de språk som talas i SOS Barnbyars skolor.

För varje exemplar av Brandkårsmysteriet som säljs i höst kommer tio kronor att gå till samarbetsprojektet Läsa Lära Leva på Akademibokhandeln. De insamlade pengarna går till att driva en skola i Centralafrikanska republiken. De täcker både kostnader för lokal, lärare läromedel, pennor och papper.

– Jag hoppas att våra insamlade pengar ska bidra till att underlätta SOS Barnbyars arbete. En viss del av pengarna ska också satsas på att översätta barnböcker till de språk som talas i SOS Barnbyars uppbyggda skolor. Så förhoppningsvis kommer barnen att kunna läsa till exempel LasseMaja och Ronja Rövardotter på sitt modersmål, säger Martin Widmark som är författare till LasseMajas Detektivbyrå.

Att öka läsförståelsen bland barn och unga är ett brinnande intresse för Martin Widmark. 2012 startade han projektet En Läsande Klass tillsammans med bland annat Läsrörelsen och Junibacken. Han har även ett starkt intresse för att föra in barnböcker från andra länder till Sverige.

 

Fotograf: Ulrika Zwenger

retired6@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL