Amerikanska Jumpstart anordnar kampanj för barns läsande

Den 21 oktober anordnar amerikanska nationella programmet Jumpstart ett landsomspännande event inom ramarna för sin kampanj Read for the Record. Evenemanget syftar till att skapa mer intresse kring barns läsande och att uppmärksamma vikten av en god litteraturtradition.

Jumpstart är det enda nationella programmet i USA som syftar till att främja barns läsande, och som lyfter vikten av att involvera samhället såväl som vuxna i utvecklandet av barns språk, litteraturkunskap samt den allmänbildning som kommer från att vara en frekvent läsare.

Genom sin kampanj Read for the record har de alltså därför skapat ett evenemang som ska genomföras den 21 oktober. Under evenemanget ska barn och vuxna tillsammans läsa boken Bunny Cakes, av Rosemary Wells, som alltså landsomspännande från storstäder och småbyar ska lyfta fram vikten av litteratur för barn. Evenemanget är den största kända delade läsupplevelsen världen över.

Jumpstart syftar till att skapa en grund för alla barn att stå på, och vill att alla barn som börjar skolan ska ha samma förutsättningar och samma möjligheter att lyckas. Genom att läsa hemma, eller att bli bekant med litteraturen i ung ålder skapas möjligheter för barn som annars är svåra att nå. Jumpstart vill utplåna ojämlikheten mellan olika familjer och skapa en närhet till litteraturen som öppnar nya dörrar, såväl för barn som för vuxna.

 

Fotografi: GPE/Paul Martinez

retired1@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL