Åsa Schwarz släpper sin första roman gratis på nätet

Åsa Schwarz släpper sin spänningsroman Lilith i kedjor gratis för all framtid hos iBooks. Hon ser det som ett sätt att verkligen testa om gratis e-böcker påverkar försäljningen av pappersböcker.

Lillith i kedjor som gratis ebok är sista fasen i Åsa Schwarz uppmärksammade e-boksexperiment. Under vintern 2013-14 släppte Åsa Schwarz sin e-bok Lust gratis under en vecka och kunde därefter konstatera att gratis e-böcker inte påverkar försäljningen av pappersböcker. Däremot ökar den försäljningen och utlåningen av e-böcker.

Asa-Schwarz-Lillith-i-kedjor-omslag– Jag tror att effekten hade varit större om jag låtit e-boken vara gratis en längre tid än en vecka, konstaterar Åsa Schwarz. Därför släpper jag nu min debutroman Lilith i kedjor gratis för all framtid.

Åsa Schwarz kommer även denna gång att följa upp och publicera resultatet av att släppa en e-bok gratis – men nu låter hon experimentet pågå under en längre tid för att se vad det kan ge för effekter, också för en boks livslängd som ju ständigt är ett ämne för diskussion i bokbranschen.

– Målet är att nå en kritisk massa av läsare som spontant börjar prata med varandra om boken. Då tror jag effekten även kan nå mina andra titlar och format, säger Åsa Schwarz

Åsa Schwarzs spänningsromaner är översatta till sjutton språk.  Hon är även it-säkerhetsspecialist och krönikör i Computer Sweden. Mer information finns på: asaschwarz.se

Mer om Lilith i kedjor:

Åsa Schwarz har skapat en okonventionell spänningsroman där tre separata historier knyts ihop till en medryckande intrig. Den gemensamma nämnaren är Lilith, Adams första hustru och enligt judiska skrifter modern till demoner och vampyrer.

En kvinna flyr genom Södermalm på 1800-talet, rakt i armarna på sina banemän. 160 år senare hittar en student en gammal dagbok under köksgolvet i en lägenhet på Södermalm. Samtidigt försnillar en hacker 35 miljoner kronor ur ett datasystem. Han arbetar på uppdrag av Lilith, sin stora kärlek på nätet.

Säkerhetskonsulten Martina får i uppdrag att utreda hur pengarna försvunnit men uppdraget får helt andra proportioner när ett lik hittas med två djupa sår i halsen.

Det finns många exempel från USA där författare använder just denna strategi, att släppa en bok gratis och sedan hoppas att läsarna blir så förtjusta att de kastar sig över även andra böcker av författaren – och är redo att betala för dessa.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

solve@dahlgren.net

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL