Trend med musikvideor till böcker fortsätter

Ytterligare en författare lanserar sin bok med hjälp av en musikvideo. En gång ingen gång, men två gånger är en trend?

Charlotte Wikhall släppte i dagarna sin femte roman sedan debuten 2011. Romanen Mirakeldagars boktrailer och soundtrack lanseras i form av en musikvideo som spelats in i samarbete med sångerskan Ylva Hällgren. I videon syns bland annat artisten Olle Ljungström, men den innehåller även lite mer kontroversiella inslag i form av en naken kvinna och en tiggare.

I ett par tidigare artiklar har vi skrivit om Anton Axélos låt Trehundrasextiofem som nyligen lanserats som soundtrack till Rolf och Cilla Börjlinds bok Svart Gryning. Nu ser vi ytterligare en bok som ackompanjeras av en musikvideo. Det är intressant med två olika varianter på samma grepp. Axélos video som är mer suggestiv och känsloskapande och Wikhall/Hällgrens video som exponerar boken flitigt. Vilken variant tror ni mest på i framtiden?

Här hittar ni en länk till Wikhall/Hällgrens video: http://www.youtube.com/watch?v=bEcDc5MxGtk

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

ANNONS

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.