Trend med musikvideor till böcker fortsätter

Ytterligare en författare lanserar sin bok med hjälp av en musikvideo. En gång ingen gång, men två gånger är en trend?

Charlotte Wikhall släppte i dagarna sin femte roman sedan debuten 2011. Romanen Mirakeldagars boktrailer och soundtrack lanseras i form av en musikvideo som spelats in i samarbete med sångerskan Ylva Hällgren. I videon syns bland annat artisten Olle Ljungström, men den innehåller även lite mer kontroversiella inslag i form av en naken kvinna och en tiggare.

ANNONS

I ett par tidigare artiklar har vi skrivit om Anton Axélos låt Trehundrasextiofem som nyligen lanserats som soundtrack till Rolf och Cilla Börjlinds bok Svart Gryning. Nu ser vi ytterligare en bok som ackompanjeras av en musikvideo. Det är intressant med två olika varianter på samma grepp. Axélos video som är mer suggestiv och känsloskapande och Wikhall/Hällgrens video som exponerar boken flitigt. Vilken variant tror ni mest på i framtiden?

Här hittar ni en länk till Wikhall/Hällgrens video: http://www.youtube.com/watch?v=bEcDc5MxGtk

Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.