Kulturrådet i nordisk monter på bokmässa i Peking

Fyra svenska förlag finns på plats vid Bokmässan i Peking den 27-31 augusti i samarbete med Kulturrådet.

Kulturrådet deltar på bokmässan i Peking, som äger rum mellan den 27 och 31 augusti. Tillsammans med danska kulturstyrelsen och norska NORLA, center för norsk skön- och facklitteratur i utlandet, har Kulturrådet en nordisk samlingsmonter på mässan.

– Det finns idag ett stort intresse för svensk och nordisk barnlitteratur i Kina. Vi är väldigt glada över att erbjuda en mötesplats som gör det möjligt för fler författarskap att upptäckas, säger Zoi Santikos, projektledare för den nordiska satsningen i Peking.

Ett tjugotal norska, danska och svenska förläggare och agenter ska vara på plats i Peking. Svenska förlag som deltar på mässan är Natur & Kultur, Rabén & Sjögren, Alfabeta och Opal. Samtliga med fokus på främjande av översättningar av svensk barn- och ungdomslitteratur till kinesiska.

Tre svenska författare deltar: Åsa Lind, Per Gustavsson och Rose Lagercrantz. Programpunkterna äger rum på mässan och på den oberoende bokhandeln och litteraturfestivalen Bookworm.

Höjdpunkter ur programmet:

  • Childhood in Scandinavia. Möt samtida författare från Norge och Sverige.
  • The Nordic Book industry – trender inom samtida dansk, norsk och svensk litteratur.
  • Rundabordssamtal med kinesiska och nordiska förläggare.

Bilden: Åsa Lind är en av tre författare som deltar i Peking. Hon har gett ut ett flertal barnböcker på Rabén & Sjögren. Foto: Leif Hansen.

solve@dahlgren.net

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL