Barnbok om vapeninnehav toppar på Amazon

En av de stora politiska diskussionerna i USA har nu under sommaren kretsat kring lagarna om huruvida skjutvapen ska tillåtas bäras av gemene man på offentliga platser, något som nu tagit sig uttryck i bokbranschen. Amazons lista över Children’s Government Books toppas nu nämligen av My Parents Open Carry som handlar om hur en familj som älskar vapen tillsammans förblir tillsammans. 

Författarna till boken, Brian Jeffs och Nathan Nephew, menar att målet med boken är att ge ut en sund familjebok som speglar åsikterna hos majoriteten av den amerikanska befolkningen. Vilken de menar är att självförsvar är en grundläggande rättighet och att skjutvapen är det bästa försvaret.

Reaktionerna på denna bok är oundvikligen blandade och både The Guardian och barnboksförläggaren Elisabeth Laws har uppmärksammat den. Har något liknande hänt i Sverige? Eller vilken aktuell politisk diskussion skulle kunna bidra till något liknande, vad tror ni?

Foto: Teknorat, Flickr

solve@dahlgren.net

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL