PEN delar ut pris för att försvara och fira det fria ordet.

PEN American Center, som är den största grenen i organisationen för litteratur och mänskliga rättigheter, delade för någon vecka sedan ut årets litterära priser; 2014 PEN Literary Awards.

PEN:s ledare, Peter Godwin, menar att firandet av det skrivna ordet är en viktig del för att försvara det och att man genom dessa litterära utmärkelser hedrar de böcker och arbeten som yttrandefriheten gör möjlig. Bland vinnarna ses bland annat poeten Frank Bidart, dramatikern David Rabe samt journalisten och kulturkritikern James Wolcott (se samtliga pristagare här).

Såvitt vi på Boktugg kan se så har ingen av dessa ännu publicerats på svenska, men kan denna typ av pris bana väg för det?

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

ANNONS

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.