E-böcker ska bli mer lättillgängliga genom BitLit

 

BitLit är tjänsten som ska göra det lättare för läsarna att få tillgång till E-boksversionen av böcker de redan äger. Detta görs genom att titelsidan, och upphovsrättssidan med ditt namn skrivet på, skannas och inom några sekunder ges tillgång till E-boken.

Ännu fungerar det inte på alla böcker utan bara med det begränsade utbud på cirka 20 000 titlar som BitLit har rättigheterna till, men antalet titlar ökar konstant. Vissa titlar är gratis medan andra kan fås mot betalning, men en del förlag har även valt att ge gratis tillgång till E-boksversionen genom BitLit då den fysiska boken inhandlas.

Tills nu har BiLit saknat ett samarbete med något av de stora mainstream-förlagen saknats, men nyligen avslöjades att ett begränsat testsamarbete med HarperCollins är påbörjat. Om detta samarbete lyckas kan det medföra att konceptet vinner mark i förlagsvärlden, men det återstår att se!

Foto: willypd, fotolia

solve@dahlgren.net

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL