Miljonregn över ung Fan Fiction-författare

Den stora succén Fifty shades of grey var från början en så kallad fan fiction av Twilight. Nu är ännu en eventuell framgångssaga i antågande då den 25-åriga Anna Todd enligt Billboard getts en sexsiffrig förskottsbetalning för sin historia After. 

Fan fiction, eller fan fic som det också kallas, innebär att amatörer skriver och delar icke-auktoriserade berättelser om befintliga karaktärer eller verkliga, kända, människor.

Anna Todd tog sitt liv som One Direction-fan till en ny nivå när hon upptäckte möjligheten attpublicera denna typ av historier på sajten Wattpad. Där publicerade hon sin historia After i vilken hon skriver om Harry Styles, en av sångarna i pojkbandet One Direction. En historia som hon skrivit dagligen i cirka 300 korta kapitel, och som fram tills nyligen lästs hela 800 miljoner gånger. Succén är ett faktum och nu har hon även sålt rättigheterna till Simon & Schusters imprint Gallery Books, och av dem fått en förskottsbetalning på ett sexsiffrigt dollarbelopp. Gallery Books beräknar att i november kunna publicera den omarbetade versionen av After. I denna blir Styles till en helt fiktiv karaktär, så som Bella och Edward från Twilight blev en ny succé som Anastasia och Christian i Fifty shades of grey. 

Så när får vi se en svensk fan fiction med Oscar Zia eller Måns Zelmerlöw i huvudrollen? Och vilka svenska förlag blir intresserade av rättigheterna till denna bok efter One Directions två utsålda konserter på Friends Arena i Stockholm nu i mitten av juni?

Bildkälla: Kate Elisabeth

solve@dahlgren.net

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL